SKIKKELIG: Trivsel i Sentrum vil at kommunen tar bedre vare på Elvadalen park, blant annet drivhuset der

Vil at Volda kommune skal gjøre som Martin Ødegaard: – Gjøre det skikkelig

Under formannskapsmøtet tirsdag ettermiddag slo ei undergruppe for Trivsel i Sentrum et slag for økt økonomisk støtte og samarbeid rundt Elvadalen skulpturpark. Gunnar Andenes ser potensiale for å skape en ny identitet i Volda.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: Tirsdag holdt medlemmer fra gruppa Trivsel i Sentrum presentasjon i formannskapsmøtet. Ett av medlemmene, Gunnar Andenes, ledet presentasjonen om nye tilskudd til parken i hjerte av Volda. Den ble møtt av applaus fra formannskapet. 

Andenes pekte på flere tiltak som burde komme på plass for å pusse opp i eksisterende prosjekter i parken. Penger til å gi skulpturene et estetisk løft var noe av det sentrale i presentasjonene, samt skaffe nye utstillinger til parken. 

SKULPTUR: En av Elvadalen sine skulpturer som kunne trengt en oppussing

– Gjøre det skikkelig

Andenes fortalte at han opplevde formannskapet som positivt innstilt. På spørsmål om hva han ønsker å se fra kommunen, svarer han klart.

– Det er handlekraft, rett og slett. Jeg håper at jeg var med på å inspirere kommunen til å satse på en skikkelig kulturopplevelse i bygda vår. Jeg håper kommunen gjør det som er det nye mottoet til fotballspiller og landslagskaptein Martin Ødegaard, nemlig å gjøre det skikkelig, forteller Andenes. 

Under presentasjonen hentet Andenes inspirasjon fra andre parker. Han forteller at Volda kommune går glipp av noe stort ved å ikke satse på kulturmiljøet. Tove Stavem Reite, som også er med i gruppa, peker på et banner på rådhuset hvor det står: "Utforsk Volda". 

– Utforsk hva da? Hva med skulpturene i Elvadalen skulpturpark? Ved å skape møteplasser og støtte kulturarenaer, er Volda med på å fremme turisme og samhold til bygda vår. Da trenges det tilskudd til parken vår, forklarer Andenes og Reite. 

Blant de foreslåtte ideene er det å pusse opp drivhuset, samt å lage en scene ved Prestholmen. Man ønsker også å samarbeide mer med studenter ved Høgskulen i Volda for å få tilgang til skulpturer og kunst. Det er det en god grunn til. 

Skape en ny identitet

Andenes forteller at samarbeidet om parken skal handle om mer enn bare kommunen og frivillige som jobber for å gjøre parken best mulig. Det vil også være ønskelig med lokale tilskudd av skulpturer. 

FORNØYD: (Fra venstre) Mattis Nango, Tove Stavem Reite og Gunnar Andenes fra Trivsel i Sentrum vil at Volda skal få et estetisk løft

– Ved at alle får være med å delta, både lokale kunstnere og innflyttere, kan parken være med å skape en ny identitet som bygger på samarbeid mellom lokale og nye boene. Det vil skape et slags eierskap av sentrum, mener Andenes. 

Han forklarer videre at parken vil også fungere som en rød tråd fra parken til sentrum, da parken allerede strekker seg helt fra idrettshallen og ned til sentrum. Til det trengs mer midler og en samarbeidsvilje.  

  – Tror du prosjektet blir noe av?

 Det tror jeg, det er en helt sentral del av å utvikle Volda videre. Det virker som om politikerne er enig, og at prosjektet kommer til å bli gjennomført skikkelig, avslutter Andenes. 

 

Powered by Labrador CMS