FRUSTRERT: Tore Thon mener at dette handler om makt og posisjoner.

Valgdramaet: – Jeg synes synd på innbyggerne i Ørsta

Tore Thon (FrP) mener at Høyre for ett år siden gikk bak ryggen på FrP. Ordfører Per Are Sørheim (H) sier seg uenig i påstandene. 

Publisert Sist oppdatert

ØRSTA: I dag er det ett år siden kommunevalget i Ørsta. I dagene etter valget var det mye drama i kulissene om hvem som skulle sitte i kommunestyret sammen. Tore Thon og FrP jublet på valgnatten for å være største parti i kommunen. 

Det var til slutt Per Are Sørheim og Høyre som kunne juble høyest med et samarbeid med Senterpartiet, Arbeiderpartiet, KrF og Venstre.

SAMARBEID: Ordfører Per Are Sørheim (H) ønsker samarbeid fremfor konflikt.

Tore Thon påstår at de andre partiene i Ørsta hadde et mål som ikke handlet om politikk. 

– Når alle de andre går sammen med det som mål. Ingen politikk, men å holde FrP ute av rådhuset, sier en engasjert Thon. 

Ordfører i Ørsta Sørheim mener på sin side at årsaken bak det noe overaskende samarbeidet var å drifte kommunen på en bærekraftig måte. Han viser til at Høyre i valgkampen var åpne om at de kunne samarbeide med partiene både til høyre og til venstre.

– Altså FrP må gå i seg selv fordi de brukte jo mye av sin valgkamp å gå til angrep på Høyre. Og du bygger ikke flertall på konflikt, men et flertall bygges på samarbeid, utdyper Sørheim.

Lokallagslederen Thon er tydelig på at med FrP i spissen ville de satt innbyggerne først. 

– Fremskrittspartiet gikk til valg på å samhandle med folk, ikke overkjøre. Det å trumfe vilje. Det er en utrolig dårlig idé hvis du har tenkt å holde på mer enn fire år, sier en engasjert Thon. 

 Ansvarlig politikk

 I dag er Sørheim fornøyd med det de har fått til første året i kommunestyret. De er opptatt av å føre en god ansvarlig politikk i det tverrpolitiske samarbeidet i kommunen. 

– Det vi er veldig tydelig på at vi må finne et ansvarlig budsjett. Vi ønsker å ha et fokus på god planlegging, vekst og utvikling. Vi skal ha en tydelig næringspolitikk, sier Sørheim.

ENGASJERT: Ordføreren er engasjert i å drifte kommunen bærekraftig.

Thon på sin side mener at dagens sammensetting står for mye ineffektivitet, og at det ikke hadde skjedd med FrP i førersetet. 

Han peker på at det har gått flere måneder siden Ørsta vedtok salg av Lystad skule. Nå har det gått over syv måneder siden vedtaket, uten at den er solgt. Thon mener at det står flere kjøpere klare. 

– Vi hadde fått ut en annonse og engasjert en megler. Hadde dette vært mitt private, så hadde jeg hadde solgt det på en uke, maks tre, utbryter Thon. 

Ordføreren på sin side mener at det har vært en ryddig prosess, og den ble stanset i formannskapet. De engasjerte en ny megler som mente at de måtte ha en ny takst på skolen. 

Ser fremover

Sørheim mener at tiden fremover må brukes på å drive Ørsta på en balansert og ansvarlig måte. 

– Det vi jobber med nå er jo hvordan vi skal omstille, slik at vi får en god skole og en godt helsetilbud til både eldre og unge på en sånn måte at vi ikke bruker mer penger enn det vi faktisk har. Det er det viktigste vi vi må prioritere nå, avslutter Sørheim.

Powered by Labrador CMS