LOKALOPPGJØR: Utenfor ungdomsklubben på Hareid diskuterer kameratene Valentino og Markus sin kommende kamp mot Hødd.

Ungdommene vil ha Fredrik Aursnes til Saudi-Arabia

Fredrik Aursnes startet sin fotballkarriere i Hareid, en kommune med litt over 5000 innbyggere, likevel er det ingen Aursnes-feber i bygda. 

Publisert Sist oppdatert

Kortversjon

  • Fredrik Aursnes startet sin fotballkarriere i Hareid, før han gikk til naborivalen Hødd, en overgang som markerer starten på hans profesjonelle karriere.
  • Aursnes sin suksessrike overgang fra Hareid til større europeiske klubber har gjort ham til et forbilde for unge spillere i Sunnmøre-regionen.
  • Til tross for hareidsdølingens suksess i utlandet, er det en humoristisk forventning blant noen i Hareid at han skal spille i Saudi-Arabia mot slutten av karrieren for økonomisk gevinst for klubben.
  • Selv om Aursnes spiller for Benfica og var en del av det norske landslaget, innrømmer ungdommene på Hareid at de sjelden ser portugisisk fotball, men følger med på hans prestasjoner.

Oppsummeringen er generert av Labrador AI, men gjennomlest av en journalist.

Hvem er Fredrik Aursnes?

  • 2011- Bare 15 år gammel, dagen etter nasjonaldagen i 2011, skulle Fredrik Aursnes få sin seniordebut på Hareids A-lag.
  •  2012 -  signerte det unge talentet for Hødd. Samme året vant han cupfinalen med Ulstein-laget sammen med de kjente voldingene Sivert Heltne Nilsen og Ørjan Håskjold Nyland. 
  • 2016 - gikk karrieren nordover til Molde. I Molde ble det et nytt cupgull for hareidsdølen og et eliteserietrofè i 2021. 
  • 2022 - Nederlenderne fra Feyenoord banket på døren. Aursnes var bare et år i Nederland.
  • 2023- De portugisiske gigantene Benfica henter hareidsdølingen. I Portugal har Aursnes vunnet både serien og cupen. 
  • Hans praktfulle prestasjoner har gitt ham plass på Ståle Solbakkens landslag. Det ble 20 kamper for landslaget, før han tidligere i år ga seg på grunn av for stor belastning.

HAREID:Fredrik Aursnes har gått hele veien fra Hareid til Benfica og landslagsspill. Til tross for Aursnes suksess i Europa er håpet på Hareid at han en dag tar turen til Saudi-Arabia. 

— Jeg håper han drar til Saudi-Arabia når han blir for gammel for Europa, slik at Hareid kan få masse penger! Det trenger vi virkelig, sier Valentino Elvanes med et glimt i øyet. 

Elvanes og Olstad er lagkamerater på Hareid sitt gutter-16 lag. Den samme klubben som en gang hareidsdølingen Fredrik Aursnes spilte på for 13 år siden.

Aursnes sin vei fra Hareid til storklubber i Europa er en inspirasjon for mange unge fotballspillere i Sunnmøre-regionen. Veien dit kom ikke foruten et klubb-bytte til naborivalen Hødd. Selv om Hareid spiller på et lavere nivå en Hødd er det ikke mye rom for ydmykhet når lagene sammenlignes. 

— Jeg tror noen går til Hødd på grunn av navnet, de er ikke nødvendigvis bedre, sier Elvanes.

Olstad og Elvanes humrer godt når spørsmålet om deres siste møte med Hødd kommer opp. 

--Vi snakker ikke om den kampen, vi husker faktisk ikke resultatet. Den er glemt, sier Olstad, mens lagkameraten bryter ut i latter. 

Stor nivåforskjell

Det tar bare ti minutter med bil fra Hareid Stadion til Høddvoll Stadion, men nivåforskjellen er stor. Hareids A-lag ligger for øyeblikket midt på tabellen i 4. divisjon, mens naboene Hødd topper 2. divisjon. 

— Det kan godt være flere tar turen til Hødd på grunn av Fredrik Aursnes, sier Elvanes.

Champions League: Fredrik Aursnes i aksjon mot Zenit da Molde prøvde å kvalifisere seg til Champions League i 2018.

Ingen Aursnes-feber

Lagkameratene heier på Premier League-klubben Manchester United og innrømmer at de ikke bruker mye tid på portugisisk fotball. 

— Hvis jeg ser Benfica spiller en kamp er det av og til jeg tar på for å se på Aursnes, men det er ikke så ofte jeg ser på portugisisk fotball, sier Olsen. 

Elvanes skyter inn fra siden at han heller vil se Real Madrid i Champions Leauge enn Benfica, til tross for at hans favoritt-lag Manchester United ikke er med i turneringen i år.

EAFC: Det populære fotballspillet skiftet navn fra FIFA til EAFC i fjor, FIFA er dog det de fleste bruker for å omtale spillet.

 I ungdomsklubben på Hareid er det ikke mangel på aktiviteter å bryne seg på for ungdommene. Playstation 5, flere datamaskier, billiarbord, bordtennisbord og mer. Når det EAFC som spilles er det ikke med , Benfica og Fredrik Aursnes, men Barcelona og Real Madrid. Odin Pedersen Røyseth og Benjamin Teigene-Sæter  heier Liverpool og Barcelona. De inrømmer at interessen for hareidsdsdølen i Champions League ikke vekker noe spesiell interesse. 

— Det spørs når Benfica kampen går, jeg skal se Barcalona kamp, slår Røyseth fast. 

Kameraten Teigene-Sæter stusset også på om det ville bli Benfica kamp på han da det går mange kamper samtidig som virket mer spenende. 

Powered by Labrador CMS