FULLT HUS: Med flere frivillige kan Rokken nå vurdere å utvide sitt tilbud, og stille med flere arrangementer.

Trenden har snudd - nå har de venteliste

Etter flere år med underbemanning ser Studenthuset Rokken nå lyset i enden av tunnelen. For første gang siden før covid har de ventelister på folk som vil jobbe som frivillige. 

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: Studenthuset Rokken, i hjertet av Volda, er studentenes samlingspunkt utenfor campus. 

Det er her studentene kan ta seg en øl med venner, delta i onsdagskviss og gå på konserter. Og selvfølgelig jobbe som frivillig. 

Tilhørighet

PÅ JOBB: Amalie Benberg jobber gjerne opp til femten vakter på Rokken i måneden.

For barnevernstudenten Amalie Benberg (19) har Rokken blitt en av de viktigste grunnene til av hun fortsetter å studere i Volda. 

– Jeg ville ha et samfunn å være en del av i Volda. Det fant jeg på Rokken. Det gjorde at jeg valgte å bli på studiet, forteller Benberg, som vurderte å droppe ut før hun fant det solide felleskapet.

Benberg jobber frivillig som vakt, og er derfor med på å passe på at ting går slik det skal og alle oppfører seg under arrangementer. 

Hun har jobbet i et år, og trives så godt at hun gjerne tar på seg langt flere vakter enn det som er forventet av henne. I tillegg til de obligatoriske to, kan Benberg gjerne jobbe opp til 15 vakter i måneden.

Studenter i kø

– Frivillighet går litt i bølger. Det har vært en dupp en stund, men endelig er vi på vei opp igjen, forteller daglig leder Anders Sussebass Horvei. 

Han har vært tilknyttet studenthuset siden han begynte å studere i 2015, og tok over rollen som daglig leder i september 2024. Tilstrømmingen studenter som ønsket å bli frivillige ble en fantastisk start på den nye jobben. 

Nå er det så mange som ønsker å bli frivillig på Rokken det har blitt opprettet venteliste for første gang siden før covid-pandemien. 

NY JOBB: Etter ni år i diverse kapasiterer hos studenthuset Rokken har Anders Sussebass Horvei tatt over jobben som daglig leder.

– Siden vi åpnet i august har vi bare gått rundt og hatt det kjempegøy og smilt. Det er fantastisk. Men det er jo også dumt at vi må si nei til folk som vil jobbe her.

For de frivillige ved studenthuset er det er krav om å jobbe minst to vakter i måneden. Derfor kreves det ganske mange frivillige for å klare å holde åpent.

På sikt ønsker de å utvide åpningstiden, og dermed kreves det mange frivillige. 

Redusert åpningstid

Tross ivrige frivillige nå, så har det ikke alltid vært lett å drive studenthus, spesielt i covid-tiden, da det å gå ut på byen ble sett ned på. Under pandemien og i årene etter har studenthuset til tider slitt med å overleve.

– Frykten var der noen ganger for at vi kanskje måtte stenge. Men vi har klart oss, utrolig nok. 

Horvei påpeker at de har måttet redusere tilbudet sitt de siste årene. Før holdt Rokken åpent mandag til lørdag, men nå er det bare fast tre ganger i uken, pluss noen ekstra dager innimellom. Det økte engasjementet har skapt håp om at de innen ikke så altfor lang tid utvide tilbudet til seks dager i uken igjen. Da kan de også ta inn flere frivillige. 

FOREVIGET: Amalie Benberg har foreviget sitt forhold til Studenthuset med en tattovering av en Rokkens jakkelapper på leggen.

– Vi håper at så mange nye frivillige skal gi oss mer ro. Det blir mindre stress per person, og da blir det lettere å føle på mestring og slappe av på jobb.

Bare lovord

Amalie Benberg har bare skryt å komme med til studenthuset og jobben som frivillig.

– Du blir kjent med å mange nye, og får masse erfaring man kan ta med seg videre i livet. Jeg anbefaler absolutt alle å begynne å jobbe her.

Daglig leder er enig med henne der.

– Du møter folk du aldri ellers ville ha møtt, og du får en tilhørighet. Det skapes en slags Rokken-familie. 

Under kan du høre radioreportasjen:

Powered by Labrador CMS