ØVELSE GJØR MESTER: Selv etter over 20 år på golfbanen øver forstatt Joar Voldsund på putting.

Tredobling av nye medlemmer hos Volda Golfklubb

– Det er veldig positivt for klubben, nye medlemmer er avgjørende for enhver golfklubb, sier Joar Voldsund i Volda Golfklubb.

Publisert Sist oppdatert

Norges Golfforbund har nylig publisert tall som viser en betydelig økning i antall medlemmer i 2024, med hele 15 000 nye golfspillere fordelt på ulike klubber i landet. Denne veksten har også gjort seg gjeldende hos Volda Golfklubb.

– Så langt i år har vi fått 60 nye medlemmer, noe som er en kraftig økning fra de rundt 20 nye medlemmene vi har fått årlig de siste årene. Det er veldig gøy, sier Joar Voldsund fra Volda Golfklubb.

Mange forskjellige som starter

Voldsund forteller at interessen har økt fra både lokale spillere, familier og studenter.

– Det er veldig positivt for klubben. Nye medlemmer er avgjørende for enhver golfklubb, og vi ser at folk setter pris på banen vår. Det er jo viktig at når vi har en så flott bane som vi har, at den ikke står tom ,sier han

Når det gjelder årsakene til medlemsveksten, er Voldsund usikker, men han tror at "Hovland-effekten" kan ha spilt en rolle.

  – Det kan være flere faktorer som spiller inn, men Viktor Hovlands suksess har nok bidratt til økt interesse for golfsporten generelt. Folk blir også mer opplyst om sporten og hvor bra den kan være både for det sosiale og for det fysiske.

Joar Voldsund på 'rangen' der bruker han mye tid for å jobbe med spillet sitt.
Joar Voldsund på "rangen", der bruker han mye tid for å jobbe med spillet sitt.

En personlig tilnærming

En av de tingene som skiller Volda Golfklubb fra mange andre klubber, er deres tilbud om personlige VTG-kurs (Veien til Golf). I Volda kan nye spillere ta kurs én-til-én med instruktør, mens det i andre klubber ofte er 30-40 deltakere per kurs. Voldsund, som selv holder disse kursene, mener at denne personlige tilnærmingen kan gi en bedre start på golfkarrieren. 

– Det blir mye lettere å ha god kontakt med deltakerne når det er bare én til tre personer på kurs. Man får snakket mer med hver enkelt og kan gi bedre veiledning, slik at de nye medlemmene får en god start uten at det føles altfor formelt, sier Voldsund med et smil mens han øver på puttingen sin.

Bitt av basillen

Anders Fuglebakk fra Ørsta er en av de nye golfspillerne som har blitt med i år. Han ble interessert etter å ha fulgt golfsporten på TV og meldte seg på for seks måneder siden.

SAMLEPUNKT: Fra venstre Mats Vinjevoll, Petter Meland Aasen, Anders Fuglebakk, Sindre Klubbenes, spent før dagens runde på golfbanen i Volda.

– Det virket veldig morsomt å prøve, og jeg ble fort ivrig. Golf er en givende sport hvor man raskt ser fremgang. Når man først begynner å slå bra, glemmer man de dårlige slagene, forteller han.

Denne dagen skal Fuglebakk spille med tre kompiser, og han forteller at det ikke finnes noe bedre å gjøre på en solskinnsdag enn å samles med venner og spille golf. – Golf er en kjempesosial sport og det fungerer som et samlingspunkt for oss, sier Fuglebakk.

– Hva er det som gjør at dere har tid til å spille golf klokken 12 på en mandag?

– Vi jobber turnus som gjør at vi har fri nå, det er jo ganske praktisk når vi har så fine dager som denne, sier Fuglebakk.

 

(I videoen under viser Voldsund frem tre viktige tips for et godt golfslag)

  

 

Powered by Labrador CMS