SØTT OG SALT: I løpet av helgen skal gågaten i Ørsta fylles opp av sultne sunnmøringer.

Spennende smaker i Ørstas gater

I helgen får Ørsta nok en gang besøk av Street Food Skandinavia. For Emils Būcens (22) er Ørsta et av de fineste stoppene på den seks månder lange turneen. 

Publisert
PÅ TUR: Emils Būcens fra Latvia bruker jobben som en måte å oppleve Norge på.

ØRSTA: Street Food Skandinavia er tilbake i Ørsta. Fra 19. til 22. september skal de diske opp med mat til sunnmøringene.

Festivalen har det siste halvet året kjørt rundt i Norge, og besøkt flere bygder langs sin rute. For Emils Būcens (22) har turneen vært en utmerket måte å oppleve Norge på. 

—Det er en veldig unik måte å se landet på. Man får så mye personmøter, forteller Būcens, som opprinnelig er fra Latvia. Han har jobbet i food trucken Sando siden april. 

—Vi serverer koreanske sandwicher med en norsk twist.

Būcens trives godt i jobben sin, og er stolt av å kunne servere god mat med fokus på kvalitet. 

Variert

TRIVES: Jan Zyngil er eier av Street Food Skandinavia, og triver godt i jobben med å dele matglede med flest mulig folk.

På festivalen kan man få kjøpt mye forskjellig, både søtt og salt. Eier av Street Food Skandinavia, Jan Zyngil, forteller at de gleder seg til å ha nok en helg i Ørsta.

—Det gikk veldig bra her sist, derfor ønsket vi en helg til her, sier Zyngil. 

I juli var Street Food festivalen også i Ørsta, og ble en stor suksess. Zyngil er stolt av at festivalen kan levere mat av høy kvalitet, og gi folkene på Sunnmøre en spennende opplevelse.

Fornøyd

VINNER: Sandwichen Grilled Duck fra Sando food truck var Europeisk mester i 2023.

Būcens er veldig fornøyd med å være tilbake i Ørsta, tre måneder etter han var her sist. 

—Jeg synes Ørsta er et av de fineste stoppene vi har hatt. Naturen her er nydelig. Jeg er glad vi kom tilbake hit.

Ørsta er siste stop på turen. I oktober setter Būcens og Sando-trucken snuten mot sør, hvor de skal til Tyskland for å delta i den europeiske food truck konkuransen. I 2023 vant Sando, da under navnet Matologi, beste sandwich i Europa.

—Målet er å gjenta suksessen vi hadde i fjor. Det hadde vært veldig gøy å være med på.

Powered by Labrador CMS