Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum på plass i Hellesylt.

Regjeringen vil slette studielån for 1,3 milliarder kroner

Regjeringen vil slette deler av studielånet for noen studenter. Det kan gi fordeler for kommuner på Søre Sunnmøre. 

Publisert Sist oppdatert

HELLESYLT: Under statsminister Jonas Gahr Støres besøk i Hellesylt onsdag kom nyheten om at regjeringen ønsker å slette deler av studielånet til studenter som velger å bo i en av de 212 minst sentrale kommunene i landet. Målet med tiltaket er å belønne de nyutdanna studentene til å bli værende i distriktene, etter endt utdanningsløp. 

– Dette er fordi vi ønsker å ha folk i alle deler av landet, forteller finansminister Trygve Slagsvold Vedum til Nærnett. 

Ønsker unge tilbake til distriktet

Vedum forteller videre at tilbudet blir ikke bare er en gulrot for studentene, men også alle distriktskommunene, som forhåpentligvis får unge til å bli boende i det langstrakte landet Norge. 

FORNØYD: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum er fornøyd med tiltaket regjeringen vil innføre

– Vi ønsker at gamle og unge vokser opp sammen, slik at vi får levende bygder. Dette tiltaket er noe vi har jobbet med i snart ett år, og vi er fornøyd med arbeidet, sier Vedum. 

Planen er at studenter som er bosatt i en av Norges 212 minst sentrale kommuner i over ett år og er yrkesaktive, vil få opp til 25 000 kroner fjernet fra studielånet sitt hvert år. Studenter i Finnmark og Troms vil få opp mot 60 000 kroner i året sletta fra gjelda.

Disse får støtte

Av de sju kommune på Søre Sunnmøre, er det tre som faller innen terskelen for minst sentrale. Disse kommunene er:

  1. Sande
  2. Herøy
  3. Vanylven

Se da Nærnett møtte Vedum, onsdag på Hellesylt:

Powered by Labrador CMS