
Den perfekte påskemiddagen
Lammelår er ein klassisk middag som fleire ser i samanheng med påske. Det fleire kanskje ikkje er klar over, er at lammelår ikkje er så vanskeleg å lage som ein skulle ha trudd. Dersom ein student kan klare dette, kan du også!
1. Gni godt med salt, pepar og olje over lammelåret. Husk begge sider. Lag deretter snitt i låret og dytt inn båtar med kvitlauk og rosmarin.

2. Kutt opp nokre skiver med gulrot, potet og gul lauk. Fordel skivene i ei djup langpanne og legg lammelåret over. Dette gir god smak til skyen som vil trekke ut av låret. Spar resten av grønsakene til tilbehøyr. Sett i steiketermometer.

3. Steik lammelåret i omnen på 125 grader i sirka tre timar, eller til steiketermometeret viser 73 grader. Då vil kjøtet bli godt steikt.

4. Pakk låret inn i aluminiumsfolie og la det kvile i minst 30 minutt. I mellomtida kan ein førebu tilbehøyr. Dette inneber å koke rosenkål, steike potetbåtar og lage saus.


5. Skjær fine stykke av låret og server saman med tilbehøyr. God påske!