SAMLING: Det norske landslaget gjør seg klar til siste trening før mandagens kamp mot Østerrike.

Nyland og Norge gjør seg klar til storkamp mot Østerrike

– Hvis vi vinner, kan vi sette oss i førersetet i gruppen. Det sier voldingen og landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland før den utsolgte Nations League-bataljen mot Østerrike i kveld.

Publisert Sist oppdatert

ULLEVÅL STADION - OSLO: – Det er alltid like ærefullt med flagget på brystet, sa Nyland på pressekonferansen før kampen. 

Norge møter Østerrike i den noe avanserte Nations League-turneringen hvor VM-billett er belønningen. En belønning våre beste menn ønsker mer enn de fleste andre.

Drømmer om mesterskap

Håskjold Nyland, har overtatt den faste plassen som målvakt i spanske Sevilla, håper at en sterk prestasjon på mandag vil sette Norge i en god posisjon i gruppen.

– Det er en viktig kamp. Hvis vi vinner, kan vi sette oss i førersetet i gruppen. Vi vil at Ullevaal skal være et fort der det er vanskelig å slå oss, og derfor må vi vinne mot Østerrike i morgen, uttaler voldingen. 

Kampen mot Østerrike blir keeperens 56. kamp for Norge. Etter over 10 år på landslaget forteller Håskjold Nyland at det fortsatt er en stor ære å få representere landet. Likevel føler han at det er én ting som fortsatt mangler.

– Det er å kvalifisere seg til et mesterskap. Det er det eneste som gjenstår nå.

FOKUSERT: Ørjan Håskjold Nyland er klar for oppgaven i kampen mot Østerrike, mandag kveld.

Roser sisteskansen

Norges landslagssjef, Ståle Solbakken, har hatt stor glede av keeperen fra Volda de siste årene. Nå som han har spilt seg til en fast plass på det spanske storlaget, mener treneren at dette vil bidra til at han kan prestere enda bedre med flagget på brystet.

– Det er alfa og omega. Han vil bare fortsette å utvikle seg, og det er utrolig viktig. Det synes både på og utenfor banen. Når man spiller på et så høyt nivå, er det svært positivt for utviklingen. Vi gleder oss over både Ørjans klubbvalg og fremgang, sier Solbakken.

ROSER NYLAND: Ståle Solbakken har bare postivit å si om keeperen.

Værgudene kan komme til å prege kampbildet

Et av temaene som ble diskutert under pressekonferansen, var det varslede været som skal herje på Østlandet mandag. Det nye underlaget på Ullevaal må tåle store mengder regn, og det er sendt ut flomvarsler for hovedstaden.

Som mange andre kan ikke Håskjold Nyland spå fremtiden. Han kan derfor ikke avsløre om været vil påvirke Norges kampplaner, men forteller likevel at det ikke nødvendigvis er en ulempe.

– Vi må se an forholdene i morgen og vurdere om vi skal justere hvor stor risiko vi vil ta. Vi ønsker å spille direkte, så det kan faktisk bli en fordel for oss, sier Nyland.

SUPERSTJERNER: Sander Berge og Erling Braut Haaland håper på å lede Norge til tre poeng mot Østerike.
Powered by Labrador CMS