Naturens eget badeland 

En vannaktivitet litt utenom det vanlige får i gang adrenalinpumpa til både unge og voksne.  

Publisert Sist oppdatert

Store bølger skyller innover mot land. 

Lukten av tang og tare streifer nesene våre der vi sammen tusler ned mot havet iført hver vår våtdrakt, hjelm, redningsvest og badeshorts. 

— I dag er det perfekte forhold, sier naturveileder ved Runde Miljøsenter, Johannes Madsen. 

Du tenker kanskje vi skal ut på havet for å surfe, men trenger man hjelm til det da? Kanskje ut i båt eller padle kajakk, nei det gir ikke helt mening det heller. Det er nemlig coasteering vi skal ut på nå. 

— Kjenne på kreftene 

Naturens eget badeland blir det kalt. 

Vannaktiviteten der voksne og unge beveger seg langs sjøen for å utforske, svømmer i bølgene, klatrer over klipper og om man tør, prøver seg på et lite hopp. 

— Coasteering er en måte for barn og voksne å leke seg i havet på. Er man komfortabel i sjøen, er det å ligge i strømmen, bli kasta rundt i bølgene og kjenne på kreftene veldig spesielt, forteller Madsen. 

Den våte aktiviteten kommer fra Wales, og selv om tilbudet finnes her i Norge, er det ikke mange som vet hva coasteering er. 

— Vi har ikke et godt norsk ord for coasteering, så kanskje det er derfor folk i Norge ikke helt skjønner hva det er eller hvorfor de skal prøve det, sier Madsen og fortsetter: 

— Det ønsker vi å gjøre noe med, da det er en fin mulighet til å lære mer om havet og naturen. 

Powered by Labrador CMS