HAVILVA: Per Rolf Sævik har gjort det stort som reder, her illustrert ved Havila kystrute i Hjørundfjord.

Lokale milliardærer blant norges rikeste

Seks innbyggere fra Søre Sunnmøre er med på Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste, med Herøy i spissen.

Publisert

SØRE SUNNMØRE: På den årlige listen over de rikeste personene i Norge er seks fra regionen.

Herøy topper listen med fire personer. Tidligere Ordfører i Herøy Per Rolf Sævik, administrerende direktør i Havila Holding AS ligger øverst fra regionen på en 72. plass, med en formue beregnet til 5,6 milliarder kroner. 

Fra Herøy kommer også shippinggiganten Stig Rune Remøy. Han havner på 109. plass og selv om han har økt formuen med 11,54 prosent har han falt seks plasser siden siste oppdatering. Han har nå en beregnet formue på 4,35 milliarder. 

Aage Johan Remøy og Gunnar Mikalsen fra Herøy er ferske på årets liste. Remøy har gjort det stort på shipping siste året, og hatt en betydelig økning i formuen. Mikaelsen eier familieselskapet Kobbvåglaks, og har som flere andre hatt et godt år innen oppdrett. 

En annen som har gjort det bra innen oppdrett er Ottar Vardal fra Ørsta. Han har falt 27 plasser siden den siste oversikten til kapital. Formuen hans har falt med 3,3 prosent til 1,45 milliarder. Han er fortsatt eneste ørsting på topp 400-listen. 

Roger Halsebakk fra Sande ligger fortsatt stabilt på kapitals liste. Han falt 14 plasser ned til en 193. plass på oversikten over de rikeste fra Norge. Han har en formue på 2,35 milliarder.

Sande fikk i fjor mye oppmerksomhet etter at de vedtok at de skulle kutte i den lokale formueskatten. 

Powered by Labrador CMS