TALER: Sissel Skoghaug taler for LO i Ulstein denne uka

LO kritiserer Høyre og FrP i Møre og Romsdal

LO kritiserer fylkestingets prioriteringer og frykter for yrkesfagene. — Elendig distrikts- og næringspolitikk, mener LO-topp.

Publisert Sist oppdatert

ULSTEIN VERFT: LO toppen Sissel M. Skoghaug besøkte Ulstein verft for å snakke om satsingen på yrkesfag. Der raser hun mot Høyres og FrPs prioriteringer i fylkestinget for Møre og Romsdal. 

— Høyre og FrP prioriterer asfalt fremfor ungdommer, sier en engasjert LO-leder. 

Hun påpeker at fylkestinget har vedtatt en ekstra økning på 50 millioner kroner til å utbedre veinettet i fylket. Hun mener at veinettet er viktig, men understreker at det er store mangler på yrkesfagsplasser i fylket. 

FØRSTE NESTELEDER: Sissel Skoghaug

— Fylkeskommunen har måttet kutte i budsjettet, men så har man altså mot administrasjonens forslag valgt å bruke 50 millioner mer til asfaltering. Noen plass må du jo da ta det fra, så vi er bekymret for at det faktisk svekker yrkesfagene, fortsetter Skoghaug. 

Skoghaug er bekymret for at både Høyre og FrP i sine alternative budsjett har lagt frem lavere overføringer til fylkeskommunene. 

LO-topp skoghaug vil ha endring i utdannelsen. Det kan du lese om her.  

Prioriterer riktig

Leder for kompetanse- og næringsutvalget i Møre og Romsdals fylkeskommune, Geir Asle Stenseth (FrP)

Leder for kompetanse- og næringsutvalget i Møre og Romsdals fylkeskommune, Geir Asle Stenseth (FrP) mener på sin side at fylkestinget ikke har hentet penger fra yrkesfagsatsingen. 

Han legger til at de ikke har rørt skolebudsjettet i fylket, men at de økte tilskuddet til asfaltering grunnet et etterslep på 1,7 milliarder. 

— Møre og Romsdal ligger dårligst økonomisk an blant alle fylker i Norge, mener Stenseth. 

— Utfordringen til fylket er at 65 prosent av elevene søkte yrkesfag, dette er størst i Norge. Dette er veldig mye dyrere å drifte enn studiespesialiserende, understreker Stenseth. 

Powered by Labrador CMS