FRUSTRERT: Leder i Ørsta Fremskrittsparti mener at Høyre svikter velgerne.

FrP raser: – Manglende handling fra Høyre

Det er stor uenighet i fylket mellom Høyre og Fremskrittspartiet. Leder i Ørsta Fremskrittsparti Tore Thon mener at Høyres politikk går ut over folket i fylket. 

Publisert Sist oppdatert

MØRE OG ROMSDAL: I de ferske meningsmålingene lekker Høyre velgere til FrP. Høyre er fortsatt største parti, men FrP har ligget stabilt over 20 prosent på flere målinger. Tore Thon er tydelig på hvorfor. 

– Det er manglede handling fra Høyre, hevder Thon.  

Han mener at Høyre ikke har de riktige folkene som skal til for å drive ansvarlig høyrepolitikk. Istedenfor å kutte kostnadene i driften, øker de kostnadene for de som bor i fylket. 

Thon opplever at Høyre ikke lenger er det partiet det en gang var. 

– Høyre har hatt et nasjonalt image i hundre år som økonomisk ansvarlig, og de er liksom næringsdrivendes parti, det er Thon tydelig på at de ikke er lenger. 

– Og fortsatt så kan man seile på det som de ansvarlig og økonomisk parti. Så ser vi nå konsekvensen og effekten av et image uten innhold, fortsetter han. 

MANGLENDE HANDLING: Tore Thon savner handling fra Høyre i Møre og Romsdal.

Fylkesordfører Anders Riise fra Høyre mener at det er lenge til valget og man ikke burde legge for mye vekt på meningsmålingen enda. Han er tydelig på at FrP ikke bare plukker velgere fra Høyre. 

–  Vi skal prøve å snu slik at vi får en mer enn det vi hadde sist og blir det største partiet på borgerlig side, sier Riise. 

Dyrere ferge

Høyre ønsker å øke prisene på kollektiv transport og ferger. FrP mener dette er klare tillitsbrudd på løftene før valget. Høyres politikk gjør hverdagen dyrere for innbyggerne i fylket mener Thon. 

–  Den letteste måten i verden å styre på det er å øke avgifter og skatter for å ta inn mer penger fordi at man kan, sier Thon. 

ØKONOMISK STYRING: Fylkesordfører Anders Riise mener at fylkestinget må få økonomien rett kjøl.

Fylkesordfører Anders Riise (H) mener på sin side at fylkesøkonomien gjør det nødvendig å sette opp prisene for å opprettholde dagens tilbud. Han peker på at prisene er historisk lave og ikke har fulgt prisindeksen. 

–  Dersom vi ikke gjør noe med tilbudet. Vil vi ikke ha noe ansvarlig økonomi, og da vil vi havne på ROBEK, utdyper fylkesordføreren. 

– Vanskelig å holde valgløftene

Riise mener at dagens krevende økonomiske situasjon gjør det utfordrende å opprettholde valgløftene. 

– De valgløftene som ble gitt er mer krevende å holde, og vi må kanskje gjøre større endringer enn det vi så for oss med tanke på hvordan situasjonen er. Den er mer alvorlig enn vi hadde kunnskap om når vi gikk inn i valget, forklarer Riise. 

Fylkesordføreren er tydelig på at samarbeidet med FrP i fylket er velfungerende. Den store utfordringen i dag er knyttet opp mot budsjett. Høyre ønsker å få kontroll på den økonomiske situasjonen. Da må noen av løftene vente på seg. 

Powered by Labrador CMS