TYDELIG: Forsvarer Per Ove Marthinsen mener krenkelsene er innenfor det man må tåle.

Fridde på Vipps og kom med trusler

– Dette hører overhodet ikke hjemme i en rettssal, sier forsvarer Per Ove Marthinsen.

Publisert Sist oppdatert

Dette sier loven

§ 266 Hensynsløs atferd

Den som ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd forfølger en person eller på annen måte krenker en annens fred, straffes med bot eller fengsel inntil 2 år.

MØRE OG ROMSDAL TINGRETT: En mann i 50-årene ble mandag formiddag dømt for hensynsløs atferd mot sin tidligere kjæreste. Nå må han betale 8000 kroner i forelegg og 2000 kroner i saksomkostninger.  

Mannen som er bosatt på Søre Sunnmøre skal ha sendt flere hundre meldinger til sin ekskjæreste over en lengre periode. Han skal også ha fått besøksforbud mot henne.

I hovedsak skal korrespondansen ha foregått på meldingstjenestene Snapchat og Messenger. De to har felles bekjente og driver med samme hobby.

— Mengden var heftig og opplevdes enormt ubehagelig, sa den fornærmede kvinnen i sin forklaring til retten.

Forsvarer Per Ove Marthinsen kaller meldingsutvekslingene barnslige og teite. Han legger til at det burde falle utenfor strafferammen.

Dessuten skal den domfelte en rekke ganger ha vippset småbeløp til fornærmede, angivelig for å nå henne, da fornærmede skal ha blokkert han i andre kanaler.  

Mannen skal også ha fridd til kvinnen på Vipps og bedt henne bli med til Roma. 

Han forklarer dette med at han mottok et bilde av kvinnen i det han beskriver som en brudekjole. Den fornærmede kvinnen mener at bilde ble feilsendt. Det er ikke forsvarer Per Ove Marthinsen enig i.

— Bilder av sommerkjoler er umulig feilsendt, det er åpenbart en invitasjon, sier forsvareren.

Mannen sier at deres måte å kommunisere på var åpen og direkte, men velger å kalle forholdet til kvinnen "svingete". Forsvareren kaller det et dysfunksjonelt forhold.

— Hun har aldri sagt at hun ikke ville ha kontakt, men vi har blokkert hverandre i perioder, mener den domfelte.

Kvinnen sier at meldingene vekslet mellom kjærlighetserklæringer og trusler om at han skulle ødelegge for henne. Kvinnen sier selv at hun ikke svarte på noen av mannens meldinger og blokkerte han i flere kanaler. Likevel skal han ha fortsatt. Som følge av den konstante oppmerksomheten, skal kvinnen ha utviklet angst og har vanskeligheter med å komme seg i jobb igjen.

— Han har kontaktet arbeidsplassene mine, jeg har ikke kontroll, forteller kvinnen. 

Hun utdyper at ekskjæresten skal ha kontaktet hennes tidligere arbeidsgivere og blant annet påstått at hun skal ha hatt et rusproblem.

Klønete og latterlig 

Mannen mener på sin side at alle forsøk på å kontakte kvinnen var for å få tilbake flere eiendeler, som hun oppbevarte hos seg og nektet å gi tilbake. De skal begge ha anklaget hverandre for å ha vært utro.

Han innrømmer å ha kontaktet kvinnen, han mente selv han hadde handlet klønete og latterlig. Samtidig påpeker han at også den fornærmede skal ha opptrådt ufint.

— Det er ikke bare han som har sittet å sendt meldinger, det er like mye andre veien. Det forklarer forsvarer Per Ove Marthinsen. 

— I mellommenneskelige relasjoner er det mye rart og teit vi mennesker gjør, særlig med dem man er glade i og spesielt etter brudd. Det er mye typer oppførsel som er svært dumt, men ikke straffbart, poengterer forsvareren.

Stoppet av politiet på jobb

Mannen mener han lever av sitt omdømme og forteller at kvinnens trakasering har resultert i tap av mye penger.  Kvinnen står bak flere bekymringsmeldinger til politiet om ruskjøring. Et vitne forklarer at kvinnen skal ha fått henne til å kontakte politiet. Mannen forteller at han ble stoppet flere ganger mens han var på jobb.

— Jeg har tapt mange hundre tusen kroner og mistet mange kunder, forteller mannen.

En svertekampanje

Den fornærmede deltok etter bruddet i en chattegruppe hvor flere kvinner delte negative erfaringer om den domfelte.

— Jeg synes det var flåsete, men det var aldri meningen å ødelegge for han, sier kvinnen.

 Hun sier målet var å stoppe eksen sin, men han beskriver det som en svertekampanje. 

— De plager meg, tar kontakt med mine kunder og fremstiller meg som en farlig og psykisk ustabil mann, opplyser mannen.

Han mener han ble fremstilt som et monster utad, mens de seg i mellom bare hadde det fint.

Forsvarer Marthinsen kaller fornærmedes oppførsel for løgnpropaganda. 

Powered by Labrador CMS