STRAFFETRENING: Hovdebygda øver på straffe en vinterdag i fjor.

Første seier i Fosnavåg siden 1960

"Fosnavåg-forbannelsen" til Hovdebygda ser ut til å være snudd.

Publisert Sist oppdatert

FOTBALL: Det ble en historisk seier for Hovdebygda da de på fredag slo Bergsøy, et lag de ikke hadde vunnet mot siden 1960. Stemningen var til å ta og føle på blant spillerne og støttespillerne etter en seier som har vært etterlengtet i over seks tiår.

– Jeg så noen historier om dette da vi vant. Vi har vært nærme et par ganger før, men aldri fått det til. Det var utvilsomt deilig å endelig klare det, sier lagets trener, Kenneth Nydahl

Treneren peker på solid innsats gjennom sesongen og mener laget har hatt en sterk sesong, selv om de tidligere har hatt litt motgang og uflaks. Fredagens seier var resultatet av solid lagarbeid og tro på egne ferdigheter.

– Vi har stort sett hatt en skadefri tropp og jobbet godt gjennom sesongen. Dette er en gjeng som har troen på hverandre, og vi visste at vi kunne få til noe stort, sier han.

POSITIV: Hovdebygda-trener Kenneth Nydahl er positivt mot innspurten av sessongen.

Men hvorfor har det tatt så lang tid å vinne mot Bergsøy? 

Ifølge treneren har Bergsøy vært et lag med høye ambisjoner, godt støttet av økonomi og utenlandske spillere.

– Bergsøy har hatt mye penger og hentet spillere fra både Spania og England, og nå fra Irland. Anlegget deres er imponerende, og har de ikke hatt egne talenter har de hentet utenfra. Det har gjort at de har hatt et høyt ambisjonsnivå og vært et topplag på Sunnmøre, forklarer treneren.

STREKK: Hovdebygdas Audun Lillebø ( til venstre) pådro seg en strekk i den historiske kampen mot Bergsøy.

Lokaloppgjør

Nå ser laget frem til å ta med seg selvtilliten fra seieren inn i kampen mot Ørsta, med håp om å fortsette den gode trenden.

— Ørsta får nok et nytt giv med ny trener, men det er lokaloppgjør så det blir nok en åpen kamp, sier Nydahl.

For to sesonger siden havnet Hovdebygda akkurat over Ørsta på tabellen, mens i fjor var ørstingene en god del bedre. Det ser ut til at det blir jevnere i år, enn i fjor. 

— Ørsta hadde en kjempesesong i fjor, også har det gått litt verre i år, men om vi skal henge med må vi slå dem nå på fredag, sier Hovdebygda treneren bestemt. 

Powered by Labrador CMS