OVERTALT: Etter en dag i Volda ble storbyjenta Cora Nilsen Hovet forelsket i bygdelivet.

Fem steg til bygdelykke

Trenger du hjelp til å overbevise en venn om at bygd er bedre enn by? Jeg har fått det til, og har noen gode råd til deg!

Publisert
MORGENIDYLL: Frokost med utsikt til fjord og fjell er ikke hverdagskost for storbyjenter som Cora.
FRISKT: Du angrer aldri på et bad! Selv i den kalde fjorden.

VOLDA: Det gjelder å fremheve bygdas godsider, dette bør du gjøre:

1. Be til værgudene

Når du skal vise frem bygder som Volda, er godt vær til god hjelp. Det er lettere å se bygdas skjønnhet når den er kledd i et slør av solskinn, enn når det er grått og vått.

2. Kom dere ut!

Moder jord er med deg, sola skinner og det er ingen grunn til å ligge på latsiden. Godværet åpner for flere muligheter i bygda. Dette er noen av lavterskel-aktivitetene som var vellykket for meg utendørs i Volda:

· Spise frokost i gapahuken

· Gå tur rundt Rotevatnet for å se på naturen og dyrene. Her er også det mye annet moro å finne på i nydelige omstendigheter, som å spille golf, frisbeegolf og padle kajakk

· Bade på en av de flotte badeplassene, som Årneset, Andaneset eller Munken

3. Møt mennesker

Åpne dører, uventede samtaler i butikken og spontane møter på gata er ukjent terreng for byfolk. Vis frem vennligheten og omsorgen til lokalbefolkningen ved å låne sukker av naboen, stikk hodet ut av vinduet og prat med forbipasserende, og bli med på de sosiale begivenhetene som skjer.

SAMLINGSPUNKT: En tur innom Høgskulen er en god måte å møte mennesker og se på folkelivet i bygda.

4. Ta beina fatt

SVINGER SEG I GLEDE: På bygda får du mye for lite.

På bygda er alt lett tilgjengelig. Det er korte avstander til alt du trenger, enten det er skole, butikken, treningssenter, café eller venner. Her er det ingen grunn til å kaste bort tid på å vente på en buss!

5. Appeller til gjerrigknarken

I byene kan livsstilen fort bli dyr, så vis at det gode bygdeliv er billig. Husleien er kun en brøkdel av storbyprisene, det er færre fristelser i form av restaurant- og shoppingmuligheter, og du trenger ikke månedskort på kollektiv transport. Som student i Volda gir de deg til og med fem tusen kroner for å melde flytting til bygda!

Hvis du følger disse fem stegene, burde vervingen av nye bygdeelskere bli lekende lett, lykke til!

Hvis du vil høre hvordan det gikk da jeg prøvde å overtale storbyvenninnen min Cora, kan du gi reportasjen min et lytt:

Powered by Labrador CMS