TETT: Det var mange tøffe dueller i den jevne kampen mellom Norge og Østerrike.

Drama i sluttminuttene: Norge dro seieren i land

(Norge - Østerrike: 2-1) Etter stor misnøye rundt landslaget leverte de varene mandag kveld. – En seier som gir oss selvtillit, reflekterte Nyland etter kampslutt.

Publisert Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION - OSLO: Et fullsatt Ullevaal Stadion var spente på hvordan Norge skulle takle motgang, vær og mandagens motstander. Til tross for flere skudd for baugen endte landslagssamlingen godt for herrelandslaget.

Åpnet best

Det tok ikke mange minutter før Norge viste seg fra sin beste side. Superstjernene på topp briljerte, men det var en uventet helt som skulle åpne ballet.

Norge rullet lekkert opp i angrep i det pøsende regnværet. Alexander Sørloth spilte opp hjemmedebutant Felix Horn Myhre utenfor 16-meteren som kontrollert satte ballen i lengste hjørnet. De 23.175 oppmøtte kunne slippe jubelen løs.

SKÅRING: Tilskuerne var i ekstase da Horn Myhre sitt skudd fant veien til nettmaskene.

– Jeg vet ikke hvor mye større det blir enn å skåre for landslaget. Jeg er ekstremt glad og dette er nok toppen av hva jeg har opplevd, uttalte Horn Myhre til Nærnett etter kampen.

DRØMMEDEBUT: Felix Horn Myhre strålte i sin andre landskamp. Da Nærnett snakket med han kunne midtbanespilleren avsløre at han håpte på gratulasjoner fra lagkamerater og sjef i Bergen.

En stygg hodekollisjon mellom Sander Berge og Andreas Hanche Olsen førte til at trener Ståle Solbakken ble tvunget til å gjøre et bytte etter 27 minutter. Jostein Gundersen tok over midstopperplassen for Hanche Olsen.

Den første halvtimen hadde Ørjan Håskjold Nyland større problemer med å holde musklene varme, enn buret rent. Det skulle raskt endre seg da gjestenes kaptein, Marcel Sabitzer, satte ballen mellom beina på voldingen, og utliknet for Østerrike.

– Det er ofte vanskelig å redde skudd mellom beina. Det var kjipt at det eneste skuddet på mål gikk inn siden vi holdt dem relativt bra unna målet ellers, sa voldingen til Nærnett.

Se hele intervjuet med Nyland her:

Gundersen skildrer sin opplevelse av øyeblikket:

– Jeg hadde ikke rukket å spille meg varm. Det var kjipt å få det slaget i trynet rett etter jeg kom innpå, sa han.

Stillingen stod 1-1 da dommeren blåste av første omgang. Frustrerende for Norge etter en tafatt omgang. Enda mer frustrerende var det for Nyland som slapp inn det eneste skuddet på mål de første 45 minuttene.

Frustrasjonen fortsatte

Solbakken så seg nødt til å gjøre to grep i pausen. Målskårer Myhre og Patrik Berg ble byttet med Morten Thorsby og Antonio Nusa.

Som i store deler av førsteomgangen slet hjemmelaget med å komme til de store farlighetene. De dominerte ballbesittelsen og fremstod angrepsvillige, men maktet ikke å komme til sjanser.

Etter en lite begivenhetsrik første halvdel av andre omgang ble Solbakken igjen nødt til å foreta et bytte. Kaptein Martin Ødegaard fikk seg en kraftig smell i ankelen og ble erstattet av Kristian Thorstvedt.

UT MED SMELL: Kaptein Ødegaard måtte ut med skade etter en smell i andre omgang.

– Utrolig god følelse

I det 72. andre spilleminutt startet Norge virkelig å yppe seg. Ungdommelig frekkhet fra Nusa førte til et godt skudd som keeper slo ut til corner. Fansen tok fyr og lot seg tydelig sjarmere av den 19 år gamle ballkunstneren.

– Planen min var å få i gang Ullevaal, og det føler jeg at jeg fikk til, sa Nusa til Nærnett etter kampen.

STJERNESKUDD: Stortalentet Antonio Nusa satt fyr på hjemmepublikummet med et friskt innhopp.

Åtte minutter senere sendte Gundersen en perfekt pasning i retning Haaland i bakrom. Den tok jærbuen lekkert ned før han enkelt overlistet Østerrikes målvakt. Målet ble umiddelbart avblåst for offside, men etter nærmere vurdering konkluderte VAR med at han var på riktig side - noe som førte til ellevill jubel på Ullevaal. 2-1 var et faktum.

GODT INNHOPP: Jostein Gundersen sin pasning til Erling Braut Haaland ble utslagsgivende da det førte til Norges vinnermål.

– Helt ærlig så var det faktisk meningen å spille ballen opp til Haaland. Litt flaks at han ikke var offside, men det var en utrolig god følelse for meg, fortalte Gundersen til Nærnett.

I det siste ordinære spilleminutt vartet Nyland opp med en feberredning da Østerrike spilte seg gjennom på kanten av 16-meteren. Angrepet ble senere avblåst for offside, men både lagkamerater og tilskuere hyllet Nyland for tigerspranget.

Norge kjempet som noen helter og maktet å dra seieren i land etter 6 minutter tilleggstid. En maktseier mot mesterskapsvandte Østerrike, som ga selvtillit, optimisme og tre viktige poeng.