PRØVEPERIODE: Prøvetiden for ubemanna ølsalg i Gjerdsvika går ut den 30. september.

I Gjerdsvika har de hatt ubemanna ølsalg i butikken                                   – Mange er fornøyde

Coop Marked Gjerdsvika ønsker å fortsette salg av øl i ubemanna butikk. Prøveperioden på seks måneder er over, og daglig leder Rita Pettersen sier forsøket har vært en suksess. 

Publisert Sist oppdatert

(SANDE) Prøveperioden for ubemanna ølsalg i butikken går ut den 30. september. Varaordfører i Sande kommune Einar Ekroll er positiv til at de skal fortsette å selge alkohol i ubemanna tidsrom.

Du kan lese hva Nærnett skrev om saken sist her.

– Det har gått etter forventning

Daglig leder ved Coop Marked Gjerdsvika, Rita Pettersen, forteller at hun var glad for at kommunestyret vedtok at de skulle få selge alkohol i ubemanna tidsrom. Et halvt år etter vedtaket, er Pettersen glad for testperioden.

– Det har gått helt fint. Kameraene har alltid vært på, og kundene som har benyttet seg av tilbudet, har meldt tilbake at ordningen fungerer godt. Det har vært god omsetning, og kundene er fornøyd. Det har gått etter forventning, som er at tilbudet blir brukt og at det er passe populært, forteller Pettersen. 

Pettersen sier at hun er fornøyd med prøveperioden, og at hun aldri har opplevd at noen prøver å stjele alkohol i det ubemanna tidsrommet. Nå som prøveperioden nærmer seg slutten, ønsker hun at kommunen vil la tiltaket fortsette. 

DAGLIG LEDER: Rita Pettersen er fornøyd med tiltaket

– Vi er en liten butikk, og vi ønsker jo å kunne være like konkurransedyktige som alle andre butikker på Søre Sunnmøre. Vi ønsker å være tilstede i bygda vår, og da må det være mulig å handle der både i bemanna og ubemanna tidsrom, forklarer Pettersen. 

Vil kjempe for de små bedriftene

Varaordfører i Sande kommune, Einar Ekroll, forteller at han har fult prosjektet i butikken lenge, og at han er fornøyd med at butikken har fått tatt tiltaket i bruk. Han mener at slike tiltak er viktig for at småkommunene skal kaste seg på den digitale utviklingen som skjer i samfunnet. 

VARAORDFØRER: Einar Ekroll

– Dette har vært et spennende prosjekt, rett og slett. Som politiker er det viktig at de små bedriftene skal klare seg, så når slike tiltak faller i god jord, er det positivt. Vi må  kjempe for de små bedriftene, forklarer Ekroll. 

– Vil dere la butikken fortsette med tiltaket?

– Det må vi se på etter hvert. Vi får alkoholrapporten fra alkoholtilsynet når prøveperioden tar slutt nå den 30. september. Er alt i orden, som jeg har et inntrykk av at det kommer det til å stå i rapporten, er det noe vi ønsker å ta opp til formannskapsmøtet. Det skjer imidlertid etter rapporten kommer, svarer Ekroll. 

Prinsippfast men åpen for mer data

En av de som stemte for å skrote tiltaket da det ble tatt opp i kommunestyret, var Camilla Auflem Vik, leder for Sande Arbeiderparti. Nå som prøveperioden nærmer seg slutten, er hun spent for hva alkoholrapporten kommer til å fortelle. 

– Jeg var skeptisk da, og jeg er fortsatt prinsippfast at det skal være vanskelig for ungdom å få tak i alkohol. Selv om det er like lett som å få med seg alkohol fra en ubemanna butikk som i en bemanna butikk, mener jeg terskelen er lavere for mindreårige å prøve å kjøpe, om det er noen i butikken, forteller Vik. 

Vik forteller at hun håper at det har gått fint for seg, og at hun håper at systemet i butikken er godt nok for at alkoholsalget er sikkert i det ubemanna tidsrommet. Hun forteller at hun ser at det er bra for den lokale butikken, men at hun prinsipielt kjemper for ungdom. 

PRINSIPPFAST: Camilla Auflem Vik (midten) under formannskapsmøtet da vedtaket ble diskutert

– Jeg er skeptisk til tiltaket, men jeg gleder meg til å se rapporten som kommer nå den 30. september, sier Vik. 

  – Vil du stemme mot forslaget om det kommer opp igjen på formannskapet?

– Det gjenstår å se. Om tiltaket fortsetter litt til, så har det lite å si. Jo mere data vi har, desto lettere er det å se om det er et system som er sikkert nok for ungdommen vår. Så om butikken får fortsette, kan være bra for dataen, avslutter hun. 

Powered by Labrador CMS