BUA-GJENGEN: (f.v.) Stine Riise, Dag Aukrust, Rebecca Riise Bjerknes, Daniel Rodriguez, Ivan Sanin, Rune Strømmen

BUA med nye lokaler i Ørsta

BUA står for BARN-UNGE-AKTIVITET. — Tilbudet kan likevel benyttes av folk i alle aldre, forteller Rebecca Riise Bjerknes.

Publisert Sist oppdatert
FORNØYD: Rebecca Riise Bjerknes er en av de på BUA som kan hjelpe deg.

ØRSTA:  I vår gikk Utlånssentralen over til å bli en del av BUA. Da holdt de til i midlertidige lokaler disponert sammen med Ørsta Røde Kors. Nå kan de endelig juble over nye lokaler i Ørstahallen. 

 — Nå er det bare opp til befolkningen å bruke BUA, sier varaordfører Tove Halse Digernes (Sp).

Jubilant

BUA fyller ti år i 2024. Ordningen byr på et bredt utvalg tur og sportsutstyr for både sommer og vinter som man kan låne helt gratis.

 — Her er alt fra ski, sykler, turutsyr og akebrett, sier Rebecca Riise Bjerknes som også var en del av Utlånssentralen.

  — Det var lenge snakk om at Utlånssentralen skulle bli en del av BUA, og mange ønsket det for mer synlighet, sier Bjerknes. Etter hvert fikk de tilskudd fra Bufdir til å gå over til BUA.

For å låne utstyr kan man først se på deres nettside hva som er tilgjengelig, eventuelt ringe. Det er en nasjonal ordning med om lag 270 lokaler i 200 kommuner.

Fornøyd varaordfører

FLOTT TILBUD: Varaordfører Tove Halse Digernes mener det er viktig med et tilbud som BUA i Ørsta.
LITT AV HVERT: Her finner du utstyret du trenger.

Varaordfører Tove Halse Digernes mener det er et utrolig viktig tilbud. For henne er det kanskje det inkluderende aspektet ved ordningen hun verdsetter mest.

— Vi ser ofte at barn og unge føler seg utenfor når det gjelder en del lek og sosiale aktiviteter fordi de mangler det nødvendige utstyret. Mange sitter hjemme på turdager fordi de ikke har ski. Med BUA sørger man at ingen er utenfor og at alle kan låne utstyr tilpasset aktiviteten, forteller hun.

LEKKERT: Åpningen blei feiret med marsipankake.

Hun legger også til at det er bærekraftig med gjenbruk.

 — Alle som har vært foreldre på Sunnmøre vet at vinteren her kan være varierende, så hvis man kjøper skisko til barnet et år kan det hende man bare får brukt de noen få ganger, og neste år har de kanskje vokst to størrelser. Da er det fint å kunne låne i stedet for å kjøpe nytt, sier hun.

At lokalet ble lagt til Ørstahallen mener hun også er en fordel. 

— Her er det lett å komme til, store lokaler, heis og god parkering. I tillegg er det sentralt, avslutter varaordføreren.

 

Se varaordføreren åpne BUA Ørsta her!

Powered by Labrador CMS