VAKKERT: På vakre Jensholmen i Herøy kommune holder Herøy kajakklubb til.

Aktivitetslederen vil ha flere medlemmer i kajakklubben. Det er det en god grunn til

Under Nærsynets livesending denne uken var Herøy kajakklubb en sentral del av sendingen. Kim Sætre forteller om utviklingen i kajakklubben. 

Publisert Sist oppdatert

(HERØY) Sunnmøre. Et område kjent for sine vakre fjorder, åpne hav og fin natur. Spørsmålet er hvordan man på best mulig måte kan ta innover seg all naturen. Aktivitetslederen i Herøy kajakklubb, Kim Sætre, forteller at han har svaret til hvordan man opplever Sunnmøre best. 

– De har ingen anelse av hva de går glipp av

Sætre forteller at klubben han er aktivitetsleder i har hatt en stabil vekst i det siste, og at antall medlemmer i klubben er 440 medlemmer, som er den største kajakklubben på søre Sunnmøre. 

– Vi har medlemmer fra så langt unna som Volda, Ørsta og Vanylven, i tillegg til stedene rundt oss her på øyene, som i Sande, Hareid og Ulstein. De kommer i alle fasonger og aldre, fra tenåringer til eldre oppi 70-årene, forteller Sætre. 

Sætre forteller at aktivitetene i klubben er på et lavterskel nivå, og at klubben bedriver aktiviteter både ute i det fri, men også inne i svømmehaller. Sætre forteller at det er en veldig god grunn til å bli med i kajakklubben. 

STØRSTE: Kim Sætre driver den største kajakklubben på søre Sunnmøre

– Jeg vil at flest mulig blir en del av laget vårt. Vi bor midt i et paradis langs kysten, og ved å padle i kajakk får du se Sunnmøre på en helt annen måte. Alle burde få muligheten til å oppleve naturen fra kajakk. Det er veldig skjønt. De aner ikke hva de går glipp av, forklarer han. 

Øvelse gjør mester

Det er likevel ikke bare å hoppe i en kajakk og komme i gang. En av tingene man må lære før man hopper inn i en kajakk og paddler i veg, er å kunne komme seg ut av kajakken hvis den skulle kantre og havne opp ned. 

Se Nærnett-journalist Otto Rognstad som demonstrerer hva man skal gjøre om man kantrer ute på kajakktur. 

 

Powered by Labrador CMS