STOR INTERESSE: Leder i Volda diskgolf Oddbjørn Molvik forteller at det er mange nye spillere i Volda.

Rammes av hærverk: – Tungt å drive frivillig arbeid når man møter motgang

Interessen rundt diskgolf har vokst enormt de siste årene. Men i Volda møter den populære idretten andre problemer.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: – Det er tungt å drive frivillig arbeid når man møter motgang i form av hærverk og tyveri. Alt arbeid og vedlikehold på banen gjøres av frivillige som legger ned mange timer i året for at det skal være et gratis lavterskel tilbud i Volda.

Det sier leder i Volda Diskgolfklubb Oddbjørn Molvik.

Han er en av tre personer som står bak diskgolfbanen med ni hull i Volda. Siden 2010 har den vært tilgjengelig og gratis for alle som ønsker.

Molvik forteller at klubben den siste tiden har opplevd at disker blir stjålet fra anlegget og at det gjøres hærverk på trær og busker.

– Det er en kjedelig sak, sier Molvik.

BRUTT OPP: Det er denne postkassen klubben har satt opp, slik at spillere kan levere diskene de finner.

Politianmeldt

Et nytt tilbud klubben kom med, er en låst kasse som spillere kan legge disker man finner i skogen eller vannet i. Tanken er at klubben skal gi dem tilbake, og det er derfor en hengelås på.

Dessverre for klubben har de flere ganger møtt en tom boks, som har blitt brutt opp. Diskene som ligger der varier ofte i pris fra 150 til 200 kroner, ifølge Molvik.

– Den første konsekvensen om dette fortsetter er at kassa forsvinner. Da må folk finne diskene sine på egen hånd. Vi har sendt inn en politianmeldelse så langt, sier han.

I tillegg til innbruddene i postkassa opplever klubben at det blir gjort hærverk mot trær og busker på banen. De har også opplevd at disker som ligger på tak er borte, som de mistenker er stjålet.

– Alt som er på og rundt banen har en funksjon. Hvis noen skal endre på noe, så er det klubben, forklarer Molvik.

Nærnett har vært i kontakt med etterforskningsleder Grete Hjelle i Møre og Romsdal politidistrikt. Hun forteller at de har mottatt en anmeldelse.

– Det var snakk om tyveri av diskgolfer som har blitt solgt videre, men den saken ble løst. Det er ikke så mange anmeldelser som kommer. Jeg vil tro det er mange spillere som mister disken sin i skogen og i vannet, sier hun.

TRIST: Molvik synes det er synd at det utfører hærverk.

Opplever enorm interesse

Ifølge Molvik er det vanskelig å si når problemene på anlegget startet. I år opplever de den største interessen noensinne for idretten, som ligner på golf, bare med en frisbee. Målet er å kaste frisbeen fra A til B på færrest kast.

– Vi har registrert over 5000 runder så langt i år. Det er allerede mer enn dobbelt så mange som i fjor, sier Molvik – fortsetter:

– Pågangen er veldig stor, og det er utrolig gøy. Men det kommer utfordringer som vi ikke har hatt før.

– Hvilke utfordringer, og hvorfor?

SOSIALT: Diskgolf samler spillere til tilbud på ulikt nivå.

– Det blir slik at man ikke får opplæring i hvordan man oppfører seg på banen, fordi det har vi ikke kapasitet til, forklarer han. 

I Volda diskgolf er de rundt ti medlemmer. Til tross for økningen i interesse, opplever de ikke at flere begynner å spille organisert. Molvik håper likevel på flere spillere i klubben.

– Det er billig å begynne, sosialt og gjør det enkelt å komme seg ut. Du er ute i fysisk aktivitet og kan spille på nivået du vil. Det kan være en hobby eller satsing, sier Molvik, som håper på flere medlemmer.

Powered by Labrador CMS