Rap-duoen vil gjøre Volda stolt

Emil Lewe og Aleksander Myrene fra Volda håper at musikken deres kan nå langt. Foto: Privat Emil Lewe og Aleksander Myrene fra Volda håper at musikken deres kan nå langt. Foto: Privat

Det hele begynte tilfeldig i en skolesammenheng for tre år siden. Nå jobber de med å gi ut plate, og har store mål for fremtiden. Et av dem er å føre musikkarven til Sidebrok videre. 

Av , fredag, 28 oktober 2016 12:15
20-åringene Emil Lewe og Aleksander Myrene fra Volda, lager og synger musikk på dialekt under artistnavnet Loui&Lexus. De to har vokst opp med musikken til Sidebrok, og har siden barndommen beundret rap-gruppen fra Hovdebygda. Myrene mimrer tilbake når de var yngre, da var det Sidebrok som var på ipoden. Å ha lokale musikere har betydd mye for å skape liv i bygda, og det er noe av det Loui&Lexus ønsker å oppnå med musikken.

-De var veldig store lokalkjendiser og vi syntes at det var kjedelig at de holdt på å gi seg. Vi ville fortsatt ha noe som er aktuelt i nærområdet, så da tenker vi å ta rap-stafettpinnen og føre den videre, sier Myrene.
 

Fra avstansbeundring til samarbeid

Lewe og Myrene har allerede rukket å varme opp for Sidebrok, og vært med på deres årlige kassett “Pina D”. For Lewe er det stort, han beskriver de som legender, og at det å ta over for de, ikke er en lett jobb.
 
-Å skal ta over etter Sidebrok, det synes jeg høres feil ut for vi kan ikke "ta over" noe etter de. Men vi, ihvertfall jeg, er veldig inspirert av tekstene til Sidebrok. Jeg har hatt CD-plater med Sidebrok siden jeg gikk på barneskolen, så det å få jobbe med dem, det er helt sykt. Jeg tror ikke det har gått opp for meg enda, sier Lewe energisk.
 
Loui & Lexus synger på Volda-dialekten, noe de mener er viktig for gjenkjennelsesfølelsen musikken. For Lewe og Myrene var Sidebrok sin musikk, svaret på dette. Tekster med innslag av lokale temaer som man kunne kjenne seg igjen i, og som var likt deres eget språk, var med på å gjøre det mer ekte.
 
Sidebroks velsignelse
Runar Gudnason, vokalist i Sidebrok har for lenge siden gitt duoen sin velsignelse. På spørsmål om han synes de to er verdige til å føre arven videre, svarer han kontant;
 
-Ja! Det kunne ikke vært noe bedre egentlig, jeg synes Loui&Lexus er helt forrykende bra!
 
Siden duoen varmet opp for Sidebrok, har Gudnason fungert som en slags mentor som har gitt de tilbakemelding på musikken. Etter mange år i bransjen og mye erfaring, er Gudnason likevel ydmyk og poengterer at han er glad for at duoen vil samarbeide med Sidebrok, og utelukker heller ikke at det blir mer av det i fremtiden. Hvert år gir de ut kassetten "Pina D" hvor de løfter fram lokale artister, og gjerne nye unge musikere. Gudnason har troen på at Loui&Lexus kan bli store og nå langt, hvis de vil. Han roser musikken som han beskriver som spennende og eksperimentell, og legger til at de er en del av den nye hiphop-generasjonen som leker seg med form og stil.
 
-Det er absolutt et talent der, mye handler om innsats og tilfeldigheter for å lykkes, men jeg er ikke i tvil om at Lou&Lexus er et godt bidrag til norsk musikk. De har utrolig spennende musikk som jeg vil høre om og om igjen, musikk som forteller en historie som gjør at man hører etter.

Heimegutar

Hjemme i Volda har duoen fått en solid fanskare. Sangen “Meir til mej” er den som har fått best respons hittil med 1477 avspillinger på Youtube og 1253 på SoundCloud. Sangene handler ofte om ting som Emil vil endre med seg selv, som for eksempel at han ofte kommer for sent til avtaler, forteller Myrene. For begge betyr det mye at folk hører på musikken og gir tilbakemelding på at de er på rett vei. For tiden bor de i forksjellige land, men over nyttår vil de være gjenforent og håper på å gi ut ny musikk. Til tross for sin unge alder har de drømmene klare, hvor ser de seg selv om 10 år?
 
-Om 10 år spiller vi masse konserter og holder på med en plate som virkelig skal stå igjen som en klassiker, sier Lewe.
 
Med Sidebrok sin velsignelse og store ambisjoner for fremtiden, håper Loui&Lexus at musikken deres kan nå ut til mange i fremtiden. Men det overordnede målet, det er å gjøre Volda stolt.
 

-Vi vil holde liv i bygda, og uansett hvor vi bor vil vi for alltid støtte bygda vår, avslutter Myrene.


Hør radioreportasjen om Loui&Lexus!
Sist redigert lørdag, 29 oktober 2016 21:11
Mer i denne kategorien « Fredd Brekkes fargerike begravelse