Brannmester: - Barn er ofte mer påpasselige på brannsikkerhet

I går var de eldste barna ved Oppigarden barnehage på besøk på branstasjonen i Volda. Der lærte de om brannsikkerhet.

Av Sebastian Langvik-Hansen og Johanna Hauge, torsdag, 27 oktober 2016 17:47

Barna hadde en innholdsrik dag på Brannstasjonen i Volda, og lærte mye om brannsikkerhet, samtidig som de fikk prøve seg på morsomme brannoppgaver. Og med stor entusiasme hos barna la brannmesteren godt merke til hvor opptatt barna er av brannsikkerhet.

- Unger tar kontroll i hjemmet. De er ofte mer påpasselige enn det foreldrene er, og det viser seg at de har god kontroll når det gjelder nødnummer og om brannapparatet skal være på grønt eller rødt, sier brannmester Kristian Driveklepp.

Full kontroll

Hannes er 5 år og er en av dem som har møtt opp for å lære om brannsikkerhet, men det er ikke selve sikkerheten som er viktigst for han. 

- Jeg vil spyle med slangen. Og sitte i brannbil, sier han. Martine og Vetle går i samme gruppe som Hannes, og de er helt enige med han.

 Han har full kontroll på hva han skal gjøre hvis det begynner å brenne, og han var fornøyd med sin egen innsats etter brannslukkingen.

Vet du hva du skal gjøre hvis det begynner å brenne?

- Springe å hente en brannmann, svarer han.

Hvilket nummer skulle du ringe til, da?

- 110, sier 5-åringen.

Se video av besøket øverst i saken!

- Det kan være litt skummelt

Barnehagelærer Anne Nedreberg sier at de øver på hva de skal gjøre hvis det skulle oppstå en brann i barnehagen.

- Vi har hatt brannøving, så de har fått trent på å evakuere. Vi hadde brannøving forrige uke, der de blant annet måtte ut i sokkelesten noen av dem, for man rekker jo ikke ta på seg støvlene, sier hun.

Hun påpeker også at for noen av barna er det litt mindre gøy enn for andre.

- Noen synes det er litt skummelt, og noen kan ta til tårene, så det er bra vi øver. Også er det kjekt at de lærer seg nødnummeret og vet hva de forskjellige tingene gjør.

Sist redigert torsdag, 27 oktober 2016 18:07