Skaper sin egen arbeidsplass

Helene Solheim

Det er dobbelt så mange arbeidsledige thailandske kvinner enn norske, men Pensri Thorseth har satset på tradisjonell thai-mat.

Av Helene Solheim, torsdag, 27 oktober 2016 16:20

4.5% av thailandske kvinner i Norge er arbeidsledige. Pensri Thorseth tror språkvansker kan ha noe med statistikken å gjøre. 

Selv bestemte hun seg etter to år i Norge for å startet sin egen bedrift. Hun ville jobbe med noe hun likte godt og trivdes med. Å lage mat har hun alltid gjort, og moren har i alle år drevet en liten resturant i Thailand. Derfor bestemte hun seg for å satse på å selge tradisjonel thailandsk mat. 

Glad i å lage mat

– Jeg lager alt selv fra grunnen. Det meste produseres i vognen, men noe må jeg lage hjemme. Slik som vårruller, det forteller Pensri Thorseth. Blant venner og bekjente kalles hun Pen og i den lille campingvognen driver hun bedriften Pen Thorseth Thai-Godsaker. 

Det norske og thailandske flagget veiver i den kraftige vinden, regnet høljer ned. Inne i campingvognen har frityrkokeren og gassovnen allerede varmet opp den lille vognen. På slike dager er det dårlig butikk, så Pen holder egentlig stengt, men hun vil vise oss hvordan hun driver den lille bedriften. 

- Jeg har åpent fra april til oktober, så dette er siste uken jeg har åpent, forteller Pen. Resten av året tilbringer hun i Thailand sammen med ektemannen og hennes tre barn som bor der nede, sier Pen. 

Sist redigert fredag, 28 oktober 2016 07:34