Velger å bo i bil

Med mange reisedøgn i året synes enkelte studenter ved friluftsliv og naturguide-utdanningen at det er bedre å ha et mobilt hjem enn en vanlig studenthybel.


Av Ane Mørk, tirsdag, 25 oktober 2016 12:15

– Det skal ikke bli mye kaldere nå før det blir helt jævlig. Jeg har ikke isolert bilen heller, det forteller Tobias Lemming. Han studerer årsstudium i nartuguide ved Høgskulen i Volda. 

Lemming forteller at det blir mer praktisk og bo i bilen fordi han er mye ute på tur gjennom studiet. Dermed sparer han penger på å ikke betale leie på ein hybel samtidig. 

Inne i bilen hans er det en sengeplass, en liten benk hvor han lager mat og under sengen har han bokser med klær, utstyr og mat. Han har også plass til terrengsykelen og klatreutstyr. 

– Jeg slipper å pakke sekken hver gang jeg reiser på tur for jeg har alt i bilen. Det er veldig greit for jeg er en som pleier å glemme ting, sier Lemming. 

Men han er ikke den eneste i Volda som velger dette. Egil Løkken er enda en student som bor i bilen. Han tar en bachelor i friluftsliv og er nesten mer ute på tur enn på skolebenken.  Han har lagt litt mer arbeid inn i innredningen og forteller at han egentlig ikke har spart så mye penger på bilen. 

– Det var mer et valg jeg måtte ta, jeg hadde ikke råd til både bil og hybel. Dermed ble det bil, forteller Løkken. 

Tobias Lemming lager frokost i bilen.

 

Perfekt å bo i bil 

– Det er veldig tilrettelagt for å bo i bil som student i Volda. På Idrettsbygget kan du dusje, det er gratis kaffe på Kiwi og på Berthe Kanutte-bygget kan du varme opp mat i microbølgeovnen, sier Løkken. 

Men han tror det er mest vanlig for studenter ved friluftslivstudiet, selv kjenner han til  4-5 studenter som de vet om bor i bil.

De forteller at de prøver å ikke være i veien, og de står aldri parkert lenge på et sted. 

– Jeg er veldig opptatt av at jeg ikke forsøppler rundt meg, det skal være ryddig og fint rundt bilen, sier Leming. 

 

Sist redigert fredag, 13 januar 2017 11:51