Litt over ett år etter ulykken flyr hun igjen

Sigrid Sellereite var i en paraglidingulykke som gjorde henne lam fra livet og ned. Nå drømmer hun om å fly igjen.

Av Marte Pettersen og Victoria Røren, mandag, 24 oktober 2016 16:04

 – Jeg tenkte bare at dette går til helvete.

Sigrid Sellereite (26) drev aktivt med paragliding før hun var i en paraglidingulykke i Brasil i 2015. 26-åringen traff en ledning på vei ned mot landing, noe som resulterte i et fall på sju meter. – Jeg lå på landsbygda i Brasil og kjente ikke beina mine, og ikke visste jeg hvor de andre befant seg. 

Sellereite ble fraktet i ambulanse til nærmeste sykehus hvor hun ble hasteoperert for ryggmargsskade. Der lå hun i to uker før hun ble fraktet med liggetransport hjem til Norge. – Det var deilig å komme hjem. Endelig kunne jeg spørre legene om hva som var galt og de kunne svare på norsk.

I Norge ventet flere uker på sykehus og rehabiliteringssenter. Først Ålesund Sykehus, så St. Olavs Hospital i Trondheim. – Legene var veldig forsiktig med å uttale seg. Jeg spurte om jeg noen gang kom til å gå igjen, det ville ingen svare på, forteller Sellereite. 

Drømmer om å fly igjen

Til tross for å ha vært i en alvorlig paraglidingulykke drømmer 26-åringen fortsatt om å fly igjen. Ett år og tre måneder etter Brasilturen fikk hun muligheten. – Under ekstremsportsveka i Voss fikk jeg prøve å fly igjen. En som heter Amun Løvland har laget en rullestol som er laget for å få med seg mennesker med nedsatt funksjonsevne. (Se video øverst i saken) 

Sist redigert onsdag, 26 oktober 2016 17:43