STORT UTVALG: Bukser finnes i mange fasonger og størrelser, men det er likevel vanskelig å finne sin riktige størrelse.

Fikk Gullbarbie i 2018 – Ser store forbedringer 

Hvem har vel ikke erfart hvor vanskelig det kan være å finne riktig buksestørrelse? Flere butikkansatte nevner to hovedgrunner til problematikken - fasong og stoff. 

Publisert Sist oppdatert

ØRSTA: Å finne riktige buksestørrelser kan være et herk. Frustrasjonen i prøverommet om at størrelser som normalt sett passer deg, ikke passer denne gangen, er en kjent problematikk for mange handlere. 

Butikksjef ved BikBok i Ørsta, Veronica Hjelme (27), forteller at dette er et problem som går igjen hos mange. Hun sier at det er én spesiell grunn for at mange opplever dette trøbbelet på buksehandling. 

–  Noen bukser må man kanskje ha større størrelser på enn det man er vant med. Det handler ofte om at kundene er vant med å bruke bukser med mye stretch i, men at de nå ønsker å bruke bukser med hardere stoff. Det er det stor forskjell på, opplyser Hjelme. 

Fra Gullbarbie til utvidelser

BikBok fikk tildelt Gullbarbien i 2018. Det er en verstingpris som blir tildelt til de som har vært best på å få ungdommen til å følge seg verst. En av grunnen til at de fikk denne prisen, var som følge av klesstørrelser som ikke gjenspeiler virkeligheten. 

Butikksjefen ved BikBok i Ørsta skryter over endringene butikkjeden har gjort etter de fikk tildelt prisen. 

– De siste årene har vi fått flere og større størrelser for å inkludere flere kundegrupper, slik at flere kan bruke buksene. Det har virkelig blitt tatt tak i, sier Hjelme. 

BUTIKKSJEF: Veronica Hjelme er stolt over endringene BikBok har gjort de siste årene.

 Dette betyr likevel ikke at alle klager på buksestørrelser uteblir. 

– Oftest får vi klager fordi kundene ikke skjønner fasongen på buksa. Da tror de muligens at det er noe galt med størrelsen, men det er bare på grunn av at buksa har en annen fasong, og at de derfor vil trenge en større størrelse enn det de er vant med. Da kan vi oppleve negative kommentarer på størrelsene. 

Hun forteller at stoffet i buksene og de ulike modellene har mer å si enn mange tror. 

– Det kan være litt negativt for folk skjønner ikke at det ikke er noe galt med dem, det handler bare om at man trenger forskjellige størrelser i forskjellige typer bukser. 

Sigrid prøver bukser 

FORVIRRENDE: Sigrid Grøndalen Ingvaldsen synes det var vanskelig å finne bukser i riktig størrelse.

Nærnetts reporter Sigrid Grøndalen Ingvaldsen (23) tok på seg oppgaven med å prøve bukser på tre forskjellige butikker i Ørsta - BikBok, Kappahl og Cubus. 

Hun prøvde til sammen åtte forskjellige bukser. Det innebar både stramme og vide bukser, bukser med stretch og med hardere stoff. Hun omtaler prøveromsopplevelsen som forvirrende. 

– Det var så mange ulike størrelsestabeller i de tre butikkene. Det mest irriterende var at jeg ikke skjønte hva slags størrelse som var riktig for meg. Det endte opp med at jeg prøvde bukser som var helt feil for meg, forteller nærnetts reporter. 

Hun synes det var vanskelig å finne bukser som passet henne. Det førte til svært varierende resultater på de tre butikkene. 

En jungel av bukser

Laila Rebbestad (43) er butikksjef ved Cubus Ørsta. Hun har forståelse for frustrasjonen kundene opplever ved å finne passende bukser. 

– Vi skjønner at det kan være vanskelig å finne gode og riktige bukser til sin kropp. Vi prøver å hjelpe kundene så godt vi kan, for det finnes en hel jungel av bukser. 

Klesbransjen har tidligere vært i hardt vær på grunn av at størrelsene ikke representerer virkeligheten. Dette forteller hun at de har tatt på største alvor. 

– Vi har gjort om litt størrelser for å tilpasse oss så godt som mulig til markedet. Vi er stolte av både utvalg og størrelser.

Rebbestad legger til at alle har ulike kroppstyper, og at kundene trenger og foretrekker ulike buksemodeller.

– Vi har tilrettelagt buksene slik at det skal være noe å finne for alle. 

FORSTÅELSESFULL: Laila Rebbestad sier hun har full forståelse for at folk synes det er vanskelig å finne bukser i riktig størrelse.

Ulike størrelsesguider

Elin There Lystad (49) jobber som visual merchandiser på Kappahl i Ørsta. Hun har vært ansatt der i 27 år, og er klar i talen angående størrelsene butikken selger.  

– Generelt så er det veldig mange kunder som sier at vi selger klær som er forholdsvis store i størrelsen, sier hun. 

Hun forklarer at årsaken til dette er opprinnelsen til kjeden. 

– Det har noe med at Kappahl er en svensk kjede. Butikker i skandinaviske land jobber ut ifra skandinaviske størrelser. Mange andre land og kjeder jobber ut ifra en internasjonal standardstørrelse, som gjerne er mye mindre, forteller hun. 

Til tross for et bredt utvalg av størrelser får de noen klager fra kundene. Reaksjonene kan være noe overraskende. 

– Det er heller de som er veldig små og tynne som synes det er irriterende at vi har store størrelser.

Butikkmedarbeider på Kappahl, Linn Jeanette Tennebekk (21), er enig i Lystad sine utsagn. I tillegg forteller hun at fasongen og stoffet på buksa er avgjørende. 

– Det har alt å si hvor mye stretch det er i buksene. 

De har ett triks når de skal hjelpe kundene med å finne riktige størrelser på de ulike buksene.

– Vi har som regel prøvd de fleste buksene før vi har kampanjer. Da kan man gå ut ifra det man selv har erfart når kundene skal prøve klærne, avslutter Tennebekk. 

MANGE MODELLER: Linn Jeanette Tennebekk forteller at det finnes mange forskjellige buksemodeller, og at det derfor kan være noe trøblete å finne riktig størrelse.
Powered by Labrador CMS