FOLKEFEST: Brann sørget for folkefest under kampen med 3300 solgte billetter.

Brann imponerte stort: – Vi stod imot et meget godt Barcelona-lag

Det så lenge ut til at Brann skulle klare det sensasjonelle mot verdenseneren Barcelona. Så skulle katalanerne spolere folkefesten på slutten av kampen.

Publisert Sist oppdatert

BRANN - FC BARCELONA 1-2

BERGEN: Etter at Anna Aahjem startet og ble byttet ut til pause mot Lillestrøm i serieåpningen, fikk ikke vanylvingen fornyet tillit fra start i gigantoppgjøret mellom Brann og FC Barcelona.

Hun var også den eneste endringen i Branns startoppstilling fra forrige kamp mot Lillestrøm.

På pressekonferansen tirsdag kveld fortalte Brann-trener Martin Ho at byttet skjedde av taktiske grunner, etter at rødtrøyene lå under 2-0 til pause i generalprøven – i en kamp Brann til slutt tapte 4-2 mot drabantbyklubben.

Ble byttet inn: – Det er klart det er veldig stort

Angriperen fra Åheim fikk sine første Champions League-minutter i andre omgang da hun kom inn i det 79. minutt. Det var en gøy erfaring for hun.

– Det er klart det er veldig stort. Jeg synes laget jobbet helt fantastisk. Vi stod imot et meget godt Barcelona-lag, forteller Aahjem til Nærnett.

STOLT: Anna Aahjem var fornøyd med å debutere i Champions League i kvartfinalen mot Barcelona.

For bergensklubben imponerte voldsomt og slapp inn kun to mål og skåret et selv like før pause. Før kampen var det få som hadde spådd en slik jevn batalje.

– Man merker at tempoet er høyt og at det er veldig gode fotballspillere man spiller mot.

Sunnmøringen ble satt innpå i sluttminuttene for å jakte utligning.

– Det ble litt jagete. Det er klart man ønsker å gjøre alt for å få den 2-2-skåringen. Jeg merket det at det var litt vanskelig å roe ned med ball når man helst vil framover.

Barcelona gikk i strupen

Det tok ikke lenge før nivåforskjellen viste seg. På et Barcelona-hjørnespark i det niende minutt plukket Caroline Graham Hansen opp nedfallsfrukten og satt ballen kontant i nettaket og 1-0 til katalanerne.

Tross det norske statsborgerskapet var det ikke annet enn buekorps fra Brann-leiren – dét til Graham Hansens store nytelse.

SENTRUM: Caroline Graham Hansen var i fyr og flamme og var kampens store uromoment.

Få minutter senere dagdrømte Brann-forsvaret og slapp løs en oppfyrt Graham Hansen. Nordmannen fikk skyte uten det hvasseste presset, men utløste skuddet desimetere utenfor stolperota.

For det var Barcelonas norske nummer ti som stod for de største farlighetene. I et klumsete Brann-forsvar befant hun seg med ball i beina på femmeteren. En stødig Aurora Mikalsen stoppet skuddet med en feberredning.

Brann-keeperen var populær de neste minuttene. Verken Ballon d’or-vinner Aitana Bonmatí eller Mariona Caldentey greide overliste Branns målvakt, som leverte redninger verdt å nevne i CV-en.

GAME RECOGNIZES GAME: Ballon d'or-vinner Aitana Bonmati med kveldens store spiller, Aurora Mikalsen, etter kampen.

Eventyrlig utligning

Men, en skal aldri avskrive Brann.

Ut av nærmest intet løsrev Rakel Engelsvik seg fra Barcelonas midtbanepress. I en målbevisst kontring lå Brann-kapteinen Cecilie Kvamme øde og forlatt på bakerste stolpe og utlignet regnskapet for de rødkledde. Dét til decibel godt plantet på over tresifret fra hjemmefansen.

Etter bytte av banehalvdelen skiftet også momentumet smått. Et Brann-lag varme i trøya spilte seg gjennom ledd på ledd med Barcelona-press og gjorde at katalanerne kunne smake sin egen medisin.

Likevel satt ikke spillet like godt på den underbefolkede siste tredjedelen hvor Barcelona ikke så de største varsellampene.

INTENST: Barcelona-skåringene lå i lufta under hele kampen, men Brann stod godt i mot.

Hjerteskjærende avslutning

Etter økende press fra spanjolene fikk de til slutt den store muligheten etter 71 spilte minutter.

Salma Paralluelo var iskald i Brann-boksen, ristet av seg forsvaret i medtaket og puttet ballen i mål bak den nærmest ustoppelige Mikalsen, som til slutt måtte hente ut sin andre ball i buret sitt.

OMSIDER: Barcelona-spiss Salma Paralluelo var dømt til å sette ballen i mål etter et enormt forarbeid.

I det 79. minutt kom Anna Aahjem inn for Brann i jakten på skåring, men piffen hadde gått ut av Brann-laget.

Et skudd i tverrliggeren fra Aitana Bonmatí var det eneste som fanget øyet idet de rød og blå kontrollerte inn kampen til 2-1.

Returoppgjøret spilles i Barcelona 28. mars.